Om oss

Med bakgrund inom idrottens värld – både som utövare, som tränare och som professionella naprapater – så har vi skaffat oss en bred bild av vad rörelse, motion och träning har för inverkan på oss. Vi vill skapa en sida där hälsa och välmående står i centrum och där detta sker utan pekpinnar.

Alltför många sidor på internet har ett tonläge som, enligt oss, slår fel. Man skuldbelägger sina läsare snarare än att visa upp morötter som leder till förbättring. Målet är att du ska må bättre, tycka träning och rörelse är roligt och att du samtidigt ska lära dig att älska god, nyttig mat. Mat som du själv lagar. Hur når vi det målet? Vi tror på det faktum att allt måste komma från en lust och ett inre begär. Gillar man att göra någonting så är det också troligt att man hela tiden försöker utföra den specifika saken, eller hur?

Vi vill väcka lusten till att må bättre

Många ser träning som ett slags straff. Man kanske släpar sig pliktskyldigt till gymmet för att delta i ett pass. Mer än så är det inte. Hur länge håller det i sig? Enligt oss så är nyckeln till att implementera träning i vardagen att man hittar en form som passar för den egna personen – och kroppen. Cross-Fit kanske passar en del, men för andra så är det en träningsform som inte alls passar och som kan leda till skador.

Man måste hitta det man tycker är roligt och om detta sedan handlar om Padel, om innebandy, om ridning eller om promenader i ett raskare tempo är oväsentligt. Man tränar som motionär för sig själv och inte för någon annan. Det är en bild vi vill bygga starkare och verkligen trycka på.

Samma sak gäller mat. Man kan inte tvinga någon att äta nyttigt, men däremot kan man visa upp recept och kost som är både välsmakande, enkla att göra och som innehåller bättre råvaror än de man kanske normalt använder i sin matlagning.

Kort sagt: vi vill att du ska bli inspirerad och att du vågar ta steget in till ett lite bättre liv. Helt utan press och helt på dina villkor. Välkommen!