Kategorier
Skönhet

Behandling med botox

Vad tänker du på när du hör ordet botox? De flesta skulle nog uteslutande svara att de tänker på skönhetsbehandlingar. Men, botox kan faktiskt även användas i ett helt andra syften än det.

Jo, det är sant. Botox kan nämligen användas i medicinskt syfte. Och för att vara helt korrekt så är “botox” egentligen ett varumärkesnamn. Botulinumtoxin är det rätta medicinska namnet och preparatet är ett så kallat nervgift. När det injiceras i huden kommer musklerna i det området att förlamas. Varför vill man då förlama? Om man t.ex. injicerar det mellan ögonbrynen kan man minska på begynnande bekymmersrynkor. När det området är förlamat kan man ju inte rynka på ögonbrynen, åtminstone inte lika mycket. Så är man fåfäng och rädd för rynkor är detta en väg att gå. Det är dock en tillfällig förlamning som endast håller i några månader. Sedan behöver behandlingen upprepas, om man nu vill.

Den medicinska användningen

Det som istället kan göras ur medicinsk synpunkt kan vara hjälp mot tandgnissling eller skelning. Det kan även användas vid viss typ av spasmer, onaturliga muskelspänningar och stelkramp. Något som dykt upp mer på sista tiden är behandling mot migrän och spänningshuvudvärk. Forskning har visat att det faktiskt kan ha en viss effekt på just det. Att slippa äta värktabletter kan vara värt mycket. Och för många hjälper inte ens värktabletter, då kanske denna metod är den enda kvar att prova. Så botox – eller förlåt, botulinumtoxin – kan alltså användas till annat än fåfänga också. Läs mer om botox på denna sajt: botoxgöteborg.nu