Kategorier
Skönhet

Frisörer fixar mer än bara frisyrer

Det är få ställen där du tas om hand som i frisörstolen. Efter klippningen lämnar du nästan med känslan av att känna dig som en helt ny person som kan ta dig an vilka utmaningar som helst i livet.

“Klipp dig och skaffa ett jobb!”. Det där känner du säkert igen. Någonting som en äldre person skulle säga till en yngre som verkar utmana äldre föreställningar om hur man egentligen ska leva. Skulle man ta rådet bokstavligt är åtminstone det förstnämnda en enkel match. Det är bara att gå till en barberare i Gävle och förklara att du har blivit hårigare än julbocken, nu måste du göra någonting åt det! Känslan av att gå till en frisör eller barberare är ganska oslagbar. Både under och själva klippningen och efteråt. Att sitta där i stolen och bli omhändertagen. Få håret tvättat, klippt i perfektion och kanske till och med skägget, om du nu har ett sådant, fixat i raka linjer.

Hjältar med saxar

Känslan efteråt är en känsla av fräschhet. Det är som att känna sig som en ny person. En person som kan klara av vad som helst. Kroppen är fylld av självförtroende efter att ha sett sin spegelbild av den nyfriserade personen. Frisör är verkligen ett underskattat yrke. De borde snarare kalla sig själva för hjältar istället. För det är faktiskt vad de är. Vilka andra har förmågan att på bara en halvtimme förvandla någons självkänsla från noll till att känna att man är riktigt snygg som man är?